Decorative Painting & Folkart pictures can be easily viewed via this link:



Instagram: @roziatulnazirah
Www.instagram.com/roziatulnazirah


Fb page: www.facebook.com/mirraclearts

Halwa Telinga

Tuesday, October 9, 2012

KELAS PAINTING di BUKA semula

Salam..sy ada ada 1 pengumuman .. dikira good news kpd sesiapa yg berminat..kepada sesiapa yg tak berminat mgkin ada kenalan yg berminat bole la rekemenkan ye..

sy akan mulakan kelas painting semula..atas permintaan beberapa org.. bukan la ramai sgt tapi ada la beberapa yg kerap email sy bertanyakan pasal kelas..memandangkan sy ni keje part time je.. (kena postpone pulak tu) dan sudah tamat belajar.. jadi sy rasa tidak ada kekangan utk tidak buat kelas.

jadi sesiapa berminat..rujuk maklumat lanjut kat bawah ni ye


Maklumat Kelas

1 sesi: 2 jam 30 minit. 
Bayaran utk 1 sesi: RM50

setiap tambahan 30minit akan dikenakan tambahan bayaran RM10 per-jam

Weekdays (Isnin-jumaat)
waktu: 10am-1pm

Weekend (sabtu dan ahad)
waktu: bergantung kpd appointment yg di buat.. utk weekend hendaklah maklumkan sekurang2nya seminggu sebelum kelas (assume brg2 asas utk painting dh ada)

**** Semua appointment dan kelas booking hendaklah di buat melalui email @ PM di FB ****

**** alamat akan diberi melalui SMS selepas berkomunikasi melalui email.. ****


Bahan2 utk melukis (asas)
sekiranya anda tidak mempunyai sebarang peralatan utk painting.bole la email sy di irra_nur82@yahoo.com ataupun PM sy di Facebook Roziatul Nazirah utk order barang2 asas painting

Barang2 asas utk melukis adalah RM50 termasuk postage. Tetapi hanya valid kepada sesiapa yg mempunyai asas melukis daisy/hydrangea.
- berus angular 3/8
- 2 kaler roses (brand americana)
- 2 kaler daun (brand americana)

Sekiranya anda tidak mempunyai sebarang asas dlm melukis.. kena tambah 1 lagi jenis brush utk belajar asas daisy/hydrangea iaitu Filbert brush.. jadi bayaran utk bahan2 RM60 termasuk postage..

Painting on Fabric - latest project for EG

Salam kawan yg dikasihi..lama sgt kan kita tak berbicara dr hati ke hati melalui blog yg telah bersawang sekian lama..

sebenarnya byk yg nak diceritakan tapi masa tak berapa mengizinkan..mgkin lain kali ye..
kat sini sy nak share project terbaru yg sy buat sempena EG bagi group painting di FB..

harap dpt menjadi halwa mata kawan2 di alam maya yg sekian lama terputus hubungan mahupun yg masih lagi berhubungan :)

oh ye..KELAS PAINTING akan di BUKA semula..check it out the next entry k :)









Tuesday, June 19, 2012

Project tergendala

Salam kawan2..
harini baru sy dpt siapkan project yg tergendala..sy terpaksa hentikan painting project order beberapa ketika disebabkan sensitifnya kulit terhadap mdf board..puas cari apa punca ...

setelah injection haritu..tahap sensitif mcm dh kurang.. tadi sy basecoat board bawah ni pn mcm takda masalah je.harap2 berpanjangan..

testing2.. guna watermark baru :)



Penggunaan Rose Gold dr Jo Sonja membuatkan roses ni nampak gold2 gitewww


Tuesday, May 15, 2012

Painting on Frame

Customer hantar frame agak lama dulu.. tapi baru sempat nak siapkan..sorry ye :)
apa pn sy gembira sbb customer sgt puas ati.. wlwpn sy merancang utk yg lain.tp terhasil yg lain.. apa pn sy amat lega customer gembira :)



Wednesday, May 9, 2012

Door Knob & Keepsake Box

sekali sekala buat kelainan pn best kan... keepsake box ni diperbuat drpd kotak kain pelekat.. pasni bole la cari mana2 kotak terpakai utk dimakeoverkan..





Tuesday, May 8, 2012

Love Signage

Salam.. dh lama tak update blog..yeah.. im pretty much bz with some other stuff..hihi..speaking la pulak..hihi

ok.. signage kali ni atas permintaan customer utk letak di bilik pengantin ms wedding dia nnti..

tak pernah terpkir sy dgn idea ni..bagus!! kdg2 customer ni byk bagi ilham secara tidak langsung kan.. nnti insyaAllah utk wedding adik nnti nak buat 1 utk diletakkan kat bilik pengantin :)

nama sy terpaksa padam atas permintaan customer ..

Edit guna paint je.. tu yg huduh amat

Tuesday, March 6, 2012

Allah n Muhammad signage - small version (7"x7")

salam kawan2.. rakan2 seperjuangan..lama tak berceloteh kan.. kali ni saja nak kasi tips.. simple tips je.. 
pnh tak korang alami kebosanan yg melampau..dan bengang hingga nak gigit semua benda yg ada di depan mata???? sy selalu alami bila berus kesayangan (angular brush 3/8 & liner brush esp.) dh mcm kembang2.. 
mcmna sy nak atasi sementara nak tunggu beli baru?? 

benda ni sy buat..tak terbukti keberkesananya secara saintific..tapi secara praktikal mmg dh selalu sy buat n hasilnya amat puas hati..

klw korang pnya berus esp liner brush / angular brush yg korang lukis roses tu mcm dh tak berapa best.. korang patut htr dia ke spa.. mcm rambut...klw rosak, kering n kasar..kita pi salon @ beli treatment cream n pakai sendiri kan??? begitu jugak la berus2 ini..dia pn mcm rambut..tapi rambut palsu yg diperbuat drpd nilon..hehe

caranya:
korang cuci bersih2 berus tu dgn brush cleaner.. sy amat sarankan brand jo sonja..sbb sgt la best..sy dh pernah try brand lain malangnya takda yg dpt tandingi jo sonja.. 

lepas dh bilas bersih2..korang letak setitik kat tapak tangan.. pastu korang sapu pelan2 kat berus..caranya sama mcm masa kita bersihkan berus.. back n forth. 

keesokan harinya bila nak guna..korang akan suprisingly dapati berus tu lembut seperti pergi ke rawatan spa.. :) 

selamat beramal.. :) renung2kan.. 


Thursday, March 1, 2012

Signages - Pink & Antique blue & Paris Flea Market

salam kawan2. lama tak berceloteh kan.. hehe..biasa la bizi (pura2 bizi ada la)
memandangkan ms itu emas..jd let pic do the talk..



tau2.. apa korang nak kata..sama dgn someone kan?? aku dh tolak permintaan customer ni sb aku taknak kena serang mcm dulu.. tp beliau bersunggh2 nak kan signage ni..oleh yg demikian.. aku cuba buat kelainan sbb taknak dikatakan copyright.. cedok n innovate tak dikira cetakrompak k..  mgkin nak tambah lagi here n there nti

Friday, February 24, 2012

Tuesday, February 21, 2012

Signage

sy buat signage ni utk supervisor sy yg byk membantu dlm dissertation project sy .. harap beliau suka :)

Tuesday, January 17, 2012

2nd Tutorial

sedikit cara utk lukis roses + leaves

video

video


harap dpt beri feedback utk sy baiki tutorial ni di masa hadapan :)

Sunday, January 15, 2012

My first Roses tutorial :)

Salam..

alhamdulillah..terkabul jugak niat sy utk hasilkan video ni.. sy mintak maaf amik ms yg agak lama nak siapkan video yg tak berkualiti ni.. sbbnya sy masih gagal utk dapatkan kamera yg bole rakam video.. nnti bila sy dh keje bole la sy beli kamera baru..hehehe..doa2kan sy dpt keje cepat k...

sy guna kamera hs je.ni je yg available buat ms ni.. nk kata sy bz tak jugak..tapi selalu takda mood..sbb next week ada viva.gementar jugak.lepas tu baru la sy bole hela nafas lega..

ok..apa2 pn .. harap video ni bg manfaat pd semua org..

dh 2 hari try upload video ni..tapi asyik fail je.. internet slow tahap gaban.. unifi tak available lagi kat area sini..huhu.. so sy upload 2 video ni dulu la.. nnti bila2 upload video lain pulak..

video
video ni sy nak tunjuk mcmna cara sy blend color.sy yg pegang hs.. so video pn goyang2..


video
atas ehsan suami ..video ni much better dr yg atas.. sbb ada org tlg pegangkan hs..hehe

Photos Galery

Feel free to visit this website to view more decorative painting and folkart pictures:




Crafty Blogs

Sewing Blog

Thumb Up Blog