Decorative Painting & Folkart pictures can be easily viewed via this link:



Instagram: @roziatulnazirah
Www.instagram.com/roziatulnazirah


Fb page: www.facebook.com/mirraclearts

Halwa Telinga

Monday, November 28, 2011

Pink Signage + tutorial feedback

Salam

signage terakhir order by wanie..thx wanie..sorry amik ms yg agak lama nk siapkan signage2 ni..

sebelum tu sy nak ucapkan terima kasih kpd kawan2 yg sudi email/feedback tentang hasrat sy nak buat tutorial..insyaAllah dlm bulan 12 ni sy akan buat tutorial pertama..

bole tak kat sini sy nak mintak suggestion .. apa topic yg agak2 nak sy sharekan dlm tutorial nanti? bole tak email sy @ feedback kat entry ni? sy nak buat ikut priority n difficulty level...

enjoy the pic:

Friday, November 25, 2011

Vlog pink vintage tutorial..

Salam...
di pagi yg hening ni sy terdetik nak buat vlog..apa pendapat kawan2? sy berangan2 dan bercita2 nak buat tutorial berbentuk video sbb klw melalu penerangan mcm tak clear kan.. ada seorg hamba Allah yg email sy.. dia cadangkan sy buat vlog pastu letak bayaran..sapa2 nak view kena bayar dulu..tapi sy pernah cakap..ilmu amat mahal.. klw nak dinilai dgn wang ringgit mmg tak terjangkau berapa harga ilmu tu...jd sy cadang utk berikan ia percuma..best tak?? unless siapa2 yg dtg kelas di rumah utk belajar sy baru akan charge mcm biasa..sbb masa sy mahal.. :) sy bizi  ni!!!

moga hasrat sy ini akan dimakbulkan..sy perlukan video yg bole rakam dgn jelas.. tapi buat ms ni sy hanya ada camera hanset cokia.. nak amik gambo pn tersemput2..inikan pulak video..sungguh blur dan tak best..

doakan moga one day sy berjaya buat vlog.. insyaAllah dlm masa terdekat..

sy dh berangan2 siap2.. klw buat vlog..mesti kena pakai  tudung siap2...hehehe. mana la tau tersilap focus..terfocus tang muka pulak..kekekeke.. tp kena mintak jasa baik hubby utk tlg rakamkan..hehe

insyaAllah sy akan start buat vlog tak lama lagi.. maybe start dgn buat background, daun, roses, slip slap background etc..

harap vlog yg akan sy jayakan dpt membantu rakan2 yg berminat nak belajar tapi atas kedudukan geografi yg tak mengizinkan..maka mereka terpaksa belajar melalui buku sahaja..

Friday, November 18, 2011

Pink Sweet Roses

Salam..


dh lama tak kasi tips kan..
pernah tak rasa stress bila terpaksa bertukar berus sebab berus cepat keras, paint block kat berus? klw ye..kat sini sy nak kasi tips sikit.. tapi tips ni sy tak pasti memberi kesan baik pd jangka masa panjang.. tapi sy dh buat experiment selama 10 bulan @ lebih dan nampaknya berkesan.. 

mari kita mulakan..
- lepas guna berus.. basuh dgn brush cleaner mcm biasa.. cleaner terbaik yg pernah sy cuba brand Jo Sonja.
- keringkan air pd berus hingga takda lagi air menitik.
- tuangkan sedikit retarder (sy guna brand jo sonja).. kuantiti retarder bergantung kpd size berus..tp jgn byk sgt.. applykan retarder tadi kat berus.. kaedah nak apply retarder sama mcm kita apply brush cleaner.. 
- biarkan kering


kesan/effect lepas tu:
- bila nak guna berus tu..guna mcm biasa.. nti bila nak basuh berus tu senang je.. sbb retarder tu akan pastikan berus sentiasa lembap.. jadi paint takkan naik smpi kat bahagian atas (dkt2 dgn besi tu).. 

ok..selamat mencuba.. 

Friday, November 11, 2011

Anyone interested???

Salam,

ada sapa2 berminat? sila email sy di irra_nur82@yahoo.com
bole request any wording..






upcoming:
sapa2 nak ???

since both plaques ni ready made..bukan custom made..jadi the price slightly cheaper.. 

Wednesday, November 9, 2011

Romantic Signage

Salam,


anak panah ni mcm nak kena tukar kaler merah je.. pelik pulak kaler itam

sementara sy masih ada bandwidth, sapa nak order? order dulu sy cancel..skrg amik order baru.. 1st come 1st serve.. thx :)

Tuesday, November 8, 2011

Roses on Caddy

Salam...
kak dila nak design simple sbb nak letak renda kat bahagian atas n tangkai caddy.. tangkai dh disorokkan kat dlm caddy .. tak paint pn




Friday, November 4, 2011

Baiti Jannati signage

Salam,
thx kak dila..sorry lambat siap ..

size signage ni agak besar.. 30x8 inci.. mmg penuh meja.. nk pusing2 masa lukis pn susah memandangkan meja sy tak berapa nak besar..

roses ni kaler plum.. bukan purple..tak tau kenapa kat sini mcm purple..percaya la mmg lain dr sebenar.. kaler plum..deep plum.. maybe sbb kamera hs tak canggih


Thursday, November 3, 2011

Tissue Box + Love signage + guest room signage

salam..
windunya dgn blog ni.. windu nak buat FA.. hehe.. akhirnya harini sy bertekad siapkan jugak tissue box kak dila..kak dila htr sebelum puasa..baru harini siap.dh basecoat time bulan puasa aritu..tapi baru berkesempatan nak buat .. berus pn dh bersawang..serius..nampaknya kena beli berus baru lerr..huhu $$$$$ ~~~

actually sy dh mula amik order tapi sy tak buat formal announcement.. sbb sy takut nnti bila dh announce, tiba2 sy pulak tak available nak lukis..

jd skrg ni sapa yg berminat nak order..bole contact sy personally..nnti sy bgtau sy pnya bandwidth.. sy bole buat ke tak.. klw bole sy buat..klw tak sy bgtau bila sy bole buat k..

watermark sungguh jahat.. tak bole nak guna pulak..





ni sy pnya..ni pn buat sebelum raya.. baru nak upload je.. mcm biasa..sy sukakan design yg simple :)


oh ye.sebelum tu sy nak tanya ada sapa2 nak beli tak singage kat bawah ni? RM100 termasuk pos.. harga asal RM140 tak termasuk pos.. customer ni order tapi tak jadi nak amik.. (thats the reason why deposit is necessary!!!!!)


size: 12x12 inci
tebal: 3mm
design: crowded roses..


klw berminat email sy kat : irra_nur82@yahoo.com


Photos Galery

Feel free to visit this website to view more decorative painting and folkart pictures:




Crafty Blogs

Sewing Blog

Thumb Up Blog