Decorative Painting & Folkart pictures can be easily viewed via this link:



Instagram: @roziatulnazirah
Www.instagram.com/roziatulnazirah


Fb page: www.facebook.com/mirraclearts

Halwa Telinga

Monday, December 19, 2011

Outdoor signage + Wedding gift

Salam,
rasa lama sgt tak buat entry..lately sy sgt bz..3mgu berturut2 sy pi KL. mgu pertama maksu meninggal, mgu ke-2 wedding sepupu, mgu ke-3 wedding sepupu hubby.. badan terasa penat..sbb sy yg drive pergi n balik .. hubby belum kuat lagi utk drive lepas keluar hospital haritu.. insyaAllah klw mgu ni takda apa2 hal sy nak buat 1st tutorial..sy harap ada la kesempatan tu..minta maaf sgt2 pd rakan2 yg menanti video tu.. harap takda aral yg melintang lagi..



background cantik kan??

Tuesday, December 6, 2011

Address signage

Salam

order oleh kakak.. dia nk bgi kat membe yg tinggal di bintulu atas tanda terima kasih sebab sudi tumpangkan dia masa kena mengajar di bintulu selama sebulan..

stay tune utk vlog.. insyaAllah dlm bulan ni .. :)

Monday, November 28, 2011

Pink Signage + tutorial feedback

Salam

signage terakhir order by wanie..thx wanie..sorry amik ms yg agak lama nk siapkan signage2 ni..

sebelum tu sy nak ucapkan terima kasih kpd kawan2 yg sudi email/feedback tentang hasrat sy nak buat tutorial..insyaAllah dlm bulan 12 ni sy akan buat tutorial pertama..

bole tak kat sini sy nak mintak suggestion .. apa topic yg agak2 nak sy sharekan dlm tutorial nanti? bole tak email sy @ feedback kat entry ni? sy nak buat ikut priority n difficulty level...

enjoy the pic:

Friday, November 25, 2011

Vlog pink vintage tutorial..

Salam...
di pagi yg hening ni sy terdetik nak buat vlog..apa pendapat kawan2? sy berangan2 dan bercita2 nak buat tutorial berbentuk video sbb klw melalu penerangan mcm tak clear kan.. ada seorg hamba Allah yg email sy.. dia cadangkan sy buat vlog pastu letak bayaran..sapa2 nak view kena bayar dulu..tapi sy pernah cakap..ilmu amat mahal.. klw nak dinilai dgn wang ringgit mmg tak terjangkau berapa harga ilmu tu...jd sy cadang utk berikan ia percuma..best tak?? unless siapa2 yg dtg kelas di rumah utk belajar sy baru akan charge mcm biasa..sbb masa sy mahal.. :) sy bizi  ni!!!

moga hasrat sy ini akan dimakbulkan..sy perlukan video yg bole rakam dgn jelas.. tapi buat ms ni sy hanya ada camera hanset cokia.. nak amik gambo pn tersemput2..inikan pulak video..sungguh blur dan tak best..

doakan moga one day sy berjaya buat vlog.. insyaAllah dlm masa terdekat..

sy dh berangan2 siap2.. klw buat vlog..mesti kena pakai  tudung siap2...hehehe. mana la tau tersilap focus..terfocus tang muka pulak..kekekeke.. tp kena mintak jasa baik hubby utk tlg rakamkan..hehe

insyaAllah sy akan start buat vlog tak lama lagi.. maybe start dgn buat background, daun, roses, slip slap background etc..

harap vlog yg akan sy jayakan dpt membantu rakan2 yg berminat nak belajar tapi atas kedudukan geografi yg tak mengizinkan..maka mereka terpaksa belajar melalui buku sahaja..

Friday, November 18, 2011

Pink Sweet Roses

Salam..


dh lama tak kasi tips kan..
pernah tak rasa stress bila terpaksa bertukar berus sebab berus cepat keras, paint block kat berus? klw ye..kat sini sy nak kasi tips sikit.. tapi tips ni sy tak pasti memberi kesan baik pd jangka masa panjang.. tapi sy dh buat experiment selama 10 bulan @ lebih dan nampaknya berkesan.. 

mari kita mulakan..
- lepas guna berus.. basuh dgn brush cleaner mcm biasa.. cleaner terbaik yg pernah sy cuba brand Jo Sonja.
- keringkan air pd berus hingga takda lagi air menitik.
- tuangkan sedikit retarder (sy guna brand jo sonja).. kuantiti retarder bergantung kpd size berus..tp jgn byk sgt.. applykan retarder tadi kat berus.. kaedah nak apply retarder sama mcm kita apply brush cleaner.. 
- biarkan kering


kesan/effect lepas tu:
- bila nak guna berus tu..guna mcm biasa.. nti bila nak basuh berus tu senang je.. sbb retarder tu akan pastikan berus sentiasa lembap.. jadi paint takkan naik smpi kat bahagian atas (dkt2 dgn besi tu).. 

ok..selamat mencuba.. 

Friday, November 11, 2011

Anyone interested???

Salam,

ada sapa2 berminat? sila email sy di irra_nur82@yahoo.com
bole request any wording..






upcoming:
sapa2 nak ???

since both plaques ni ready made..bukan custom made..jadi the price slightly cheaper.. 

Wednesday, November 9, 2011

Romantic Signage

Salam,


anak panah ni mcm nak kena tukar kaler merah je.. pelik pulak kaler itam

sementara sy masih ada bandwidth, sapa nak order? order dulu sy cancel..skrg amik order baru.. 1st come 1st serve.. thx :)

Tuesday, November 8, 2011

Roses on Caddy

Salam...
kak dila nak design simple sbb nak letak renda kat bahagian atas n tangkai caddy.. tangkai dh disorokkan kat dlm caddy .. tak paint pn




Friday, November 4, 2011

Baiti Jannati signage

Salam,
thx kak dila..sorry lambat siap ..

size signage ni agak besar.. 30x8 inci.. mmg penuh meja.. nk pusing2 masa lukis pn susah memandangkan meja sy tak berapa nak besar..

roses ni kaler plum.. bukan purple..tak tau kenapa kat sini mcm purple..percaya la mmg lain dr sebenar.. kaler plum..deep plum.. maybe sbb kamera hs tak canggih


Thursday, November 3, 2011

Tissue Box + Love signage + guest room signage

salam..
windunya dgn blog ni.. windu nak buat FA.. hehe.. akhirnya harini sy bertekad siapkan jugak tissue box kak dila..kak dila htr sebelum puasa..baru harini siap.dh basecoat time bulan puasa aritu..tapi baru berkesempatan nak buat .. berus pn dh bersawang..serius..nampaknya kena beli berus baru lerr..huhu $$$$$ ~~~

actually sy dh mula amik order tapi sy tak buat formal announcement.. sbb sy takut nnti bila dh announce, tiba2 sy pulak tak available nak lukis..

jd skrg ni sapa yg berminat nak order..bole contact sy personally..nnti sy bgtau sy pnya bandwidth.. sy bole buat ke tak.. klw bole sy buat..klw tak sy bgtau bila sy bole buat k..

watermark sungguh jahat.. tak bole nak guna pulak..





ni sy pnya..ni pn buat sebelum raya.. baru nak upload je.. mcm biasa..sy sukakan design yg simple :)


oh ye.sebelum tu sy nak tanya ada sapa2 nak beli tak singage kat bawah ni? RM100 termasuk pos.. harga asal RM140 tak termasuk pos.. customer ni order tapi tak jadi nak amik.. (thats the reason why deposit is necessary!!!!!)


size: 12x12 inci
tebal: 3mm
design: crowded roses..


klw berminat email sy kat : irra_nur82@yahoo.com


Sunday, October 23, 2011

http://sewing-paradise.blogspot.com/

Salam..
rindunya ..lama tak buat entry kat blog ni..
FYI, sy dh stop amik FA order buat sementara waktu ni.. sbb nak fully focus kpd semester akhir .. insyaAllah sy akan announce bila sy bukak order semula..

btw, sy ada buat aktiviti lain pd masa lapang.. hobi selain dr melukis yg memerlukan masa yg agak singkat tapi menghasilkan outcome yg memuaskan. sy updatekan dlm blog baru.. baru berusia seminggu je blog ni.. jd sy upload secara rawak gambar2 yg ada ..

klw senang jengah la blog baru sy : http://sewing-paradise.blogspot.com/

Sunday, September 4, 2011

Pink Stripe Signage

Assalamualaikum

Salam Aidilfitri kpd semua rakan2 blogger yg dikasihi..

alhamdulillah sebelum raya sy sempat siapkan jugak signage ni..cuma sy mintak maaf sbb tak sempat nak siapkan order2 yg lain.. betul2 mintak maaf..


Monday, August 22, 2011

mesin jahit mana yg best???

Assalamualaikum..

mukaddimah:
maaf lately tak byk update..sy betul2 mintak maaf kpd customer yg menanti utk sy siapkan sebelum raya..sy mmg tgh bizi tahap gaban skrg ni..kusut betul.. sy tgh sibuk dgn study. skrg dh sem akhir.. jd sy akan buat order bila ada masa free je.. harap maaf sgt2.. sy pn tak tau bila masa sy free buat ms skrg ni..


main subject:
kat sini sy nak tanya.. apa pendapat kawan2 tentang mesin jahit? sapa yg bole bagi review tentang mesin jahit yg bagus dan senang utk guna? dr segi servis? sy sedang mencari mesin jahit utk kegunaan sendiri..dh lama terpikir.. sebelum ni nak beli tapi maklum la sy ni sedang belajar..jd mmg fulus tu tak berapa nak mengizinkan..tapi baru2 ni encik hubby offer utk belanja mesin jahit..sy dh lama mengidam utk menjahit langsir sendiri, baju sendiri, buat patchwork etc..

sy harap rakan2 blogger yg ada pengalaman dgn mesin jahit bole tlg suggestkan ye..sy ada baca review melalui pencarian kat google..tapi sy makin confuse sbb sapa yg guna singer mesti la cakap singer lagi bagus, sapa yg guna brothers cakap brothers bagus.. semua pn bagus sebenarnya..sy klw bole nak senang guna.. sbb sy mmg buta jahitan.. last menjahit masa sekolah menengah tingkatan tiga subjek kemahiran hidup ekonomi rumah tangga..

thx kawan2..

p/s: insyaAllah sy akan cuba siapkan 2 order customer dlm minggu ni..tak tahu la sempat ke tak..huhu... dh bizi ada hati pulak nk menjahit..jgn mesin jahit tu jadi perhiasan dh lerrr.... 

Thursday, August 11, 2011

Buttercream + Softwhite Stripe Signage

Assalamualaikum..

maafkan quality gambar yg tak berapa ok.. 1 gambar amik time terik mentari..1 gambar amik time malam gelita.. guna pulak henpon cap old school.. jadi paham2 je la kualiti yg agak kurang menyenangkan.. -_-

kaler nampak tak sama..tapi sebenarnya sama belaka.. sweet pulak kaler mcmni.. lembut je..maybe klw amik tak guna flash lagi jelas kaler sebenar.. sapa2 yg nak tau mcmna kaler dia..guna softwhite jo sonja..dan buttercream folkart.. confirm sama .. :)





Thursday, July 28, 2011

kisah hidup tragis seorg ibu pengidap brain cancer stage-4

Assalamualaikum

kali ni takda entry pasal painting..
tapi sy nak share 1 blog yg baru je sy bukak harini lepas terima email yg di forward..

kpd sesiapa..renung sejenak dan baca la blog ni.. sy tak mengharapkan apa2 dgn berkongsi cerita ni tapi sbgai seorg manusia ..hati sy betul2 tersentuh bila baca kisah hidup seseorg yg mengidap brain cancer stage-4.. apatah lagi pesakit (Norma) mengidap penyakit ini selepas melahirkan zuriat yg sepatutnya berada di sisinya.. sbgi seorg ibu sy tak dapt menahan sebak bila mengenagkan nasib si anak yg belum sempat rasa kasih syg dan belaian seorg ibu

kpd sesiapa yg nak beri sumbangan pn ada dinyatakan di blog tersebut.. pemilik blog merupakan kakak ipar kpd pesakit namun atas keperihatinan beliau, beliau telah menulis entry buat adik iparnya..

http://miera301.blogspot.com/search/label/Norma

berat mata memandang ..berat lagi bahu yg memikul.. sumbangan anda wlwpn RM1 insyaAllah dpt bantu meringankan beban keluarga Norma.

klw bole forwardlah entry ni kpd yg lain supaya ramai2..



cimb


01070068677528


Noormawati Mohd Rasif

Wednesday, July 27, 2011

Room Signage

Assalamualaikum

alhamdulillah, siap jugak..sy dh lama berangan2 nak lukis something mcm ni.. sy amik masa 3 hari nak siapkan..
satu kepuasan yg tak tergambar bila dpt siapkan..

again, design di ambil dr buku Giggles & Hugs 3 by Sandi Goodman




ada yg nak kene edit lagi ni.. basket tu takda reflection.. pastu rag doll tu baju dia mcm kaku sgt.... 

Monday, July 25, 2011

BEAR

Assalamualaikum

sy lukis bear ni tanpa deer foot brush .. sbb berus tu dh rosak.... pattern bear ni sy amik dr buku yg beli kat encik zahir .. giggles and hug 3..

lukis bear ni amik masa jauh lebih lama dr roses.. sy amik masa berjam2 nak siapkan.. maybe sbb tak expert lagi kot..hehe.. ditambah pulak dgn gangguan si anak..

dh upload baru perasan gambar amat senget.. :(

size 6x12 inci

Sunday, July 24, 2011

Rustic Pink Signage, Roses on Plate, Roses on Fabric

Assalamualaikum



TIPS: apa perbezaan gloss varnish, satin varnish dan matte varnish?
- gloss varnish -

  • berkilat..kebanyakan signage sy akan guna gloss varnsih

- satin varnish

  • tak berkilat.. tapi ada sikit2 beza sebelum n selepas varnish. 
  • sy akan guna varnish ni untuk rustic signage.. iaitu signage yg mempunyai kesan terbakar.. sebab? reason kita buat signage ada rusty2 ni utk nampakkan dia buruk.. jd lagi pd sy satin varnish lebih sesuai.. 
  • tapi klw customer suka permukaan berkilat sy akan guna gloss varnish
- matte varnish
  • langsung tak berkilat..mcm tak varnish langsung.. 
  • sy jugak suka guna varnish ni untuk rustic signage





insyaAllah lepas ni ada byk lagi project painting atas plate n fabric.. :)





                   

Saturday, July 23, 2011

Iklan: Purse Cantik dan Decorative Painting Book

Salam kawan2..
harini sy nak share sesuatu yg sgt sweet..

purse dari http://nadscraft.blogspot.com/ baru je smpi harini..
design baru sgt puas ati..klw sebelum ni masa buka purse kad2 ada yg terkeluar tapi tidak bg design baru..sgt kemas ..kualiti dan cantik

korang bole try order dr nad..mmg puas ati..kenapa sy promote ye? sbb sy suka promote benda2 yg best .. sy suka share benda2 yg best dgn org...





semua gambar2 amik dr blog nad sendiri..thx nad..mmg puas ati sgt2.. bravoooo

*******************************************************************************
sapa2 yg berminat nak beli decorative painting book bole la hubungi Jennifer.. beliau sgt2 berbakat.. berangan2 gak satu hari nanti nak pandai lukis mcm beliau..

blog ke blog http://jennifergatkinson.blogspot.com/ untuk info lebih lanjut..jgn lambat nnti terlambat sbb skrg masih bole order..

ada 28 buku kesemuanya..

gambar2 semua amik dr blog Jen sendiri
















Tuesday, July 19, 2011

Pink Cottage Signage

Assalamualaikum

thx hafiah.. last signage utk hafiah...

Roses on Fabric, New Pink Vintage Signage, Roses on Glass Frame

Assalamualaikum

New Pink Vintage Signage
menggunakan Jo Sonja Vintage background.. saja nak try sbb tak bole nak menahan sabar utk try background baru.. lepas ni nak try kaler lain pulak.. lalalala



Roses on Fabric
dh lama berangan nak lukis atas fabrik..mula2 lukis atas kain lama.. bila nampak ok..baru lukis atas baju..malangnya lukisan atas kain lama lebih cun dr baju..huhu

wlwpn gambar blur namun lebey cun berbanding yg kat bawah ni..cam huduh pulak tetiba ada rose bud seketul kat situ..huhu

daun kat roses atas tu nampak cam jakun pulak..


Roses on Glass Frame
sorry izan..baru sempat nak upload.. kene tgu 2,3 hari sebelum varnish.. 
frame yg agak bulky.. tertonggeng2 sy lukis sambil diganggu oleh anak.. 

lukis atas cermin lebih sukar berbanding atas permukaan yg lain..

Friday, July 15, 2011

Love Shape Signage & Vintage Signage

Assalamualaikum


 siapa2 yg berminat signage ni bole la order.. ada lg 1 piece. klw nak size lain pn bole.. size in agak besar.. 40cm pjg


 guna jo sonja background color linen & sea swirl vintage background


saja2 buat signage ni sbb nk try color vintage background ni.. tepi board sy dab dgn silver opaque jo sonja.. 





Thursday, July 14, 2011

Tuesday, July 12, 2011

Pink Vintage Giveaway Prizes

Assalamualaikum

alhamdulillah, siap jugak semua hadiah2 GA sebelum hjg bulan ni..

mula2 nak bertemakan pink tp sy juga nak bertemakan vintage.. mcm dua2 pn takda.. yg pasti semua ada sentuhan pink..

sy cuba buat kelainan pd roses wlwpn tak berapa menjadi.. sy guna flat brush instead of angular..


1st, 2nd & 3rd prize's 


Pink + Jo sonja background (linen).. 


2nd prize.. stripe jo sonja bcgrnd purple + pink

3rd Prize .. Pink+white+antique purple jo sonja bcground


kpd winners, sila email sy full address n hp number..

thx.. insyaAllah sy akan pos plg lewat mgu depan..sbb bizi sikit lately..hehe

harap winners semua puas ati k..


Photos Galery

Feel free to visit this website to view more decorative painting and folkart pictures:




Crafty Blogs

Sewing Blog

Thumb Up Blog