Decorative Painting & Folkart pictures can be easily viewed via this link:



Instagram: @roziatulnazirah
Www.instagram.com/roziatulnazirah


Fb page: www.facebook.com/mirraclearts

Halwa Telinga

Thursday, July 28, 2011

kisah hidup tragis seorg ibu pengidap brain cancer stage-4

Assalamualaikum

kali ni takda entry pasal painting..
tapi sy nak share 1 blog yg baru je sy bukak harini lepas terima email yg di forward..

kpd sesiapa..renung sejenak dan baca la blog ni.. sy tak mengharapkan apa2 dgn berkongsi cerita ni tapi sbgai seorg manusia ..hati sy betul2 tersentuh bila baca kisah hidup seseorg yg mengidap brain cancer stage-4.. apatah lagi pesakit (Norma) mengidap penyakit ini selepas melahirkan zuriat yg sepatutnya berada di sisinya.. sbgi seorg ibu sy tak dapt menahan sebak bila mengenagkan nasib si anak yg belum sempat rasa kasih syg dan belaian seorg ibu

kpd sesiapa yg nak beri sumbangan pn ada dinyatakan di blog tersebut.. pemilik blog merupakan kakak ipar kpd pesakit namun atas keperihatinan beliau, beliau telah menulis entry buat adik iparnya..

http://miera301.blogspot.com/search/label/Norma

berat mata memandang ..berat lagi bahu yg memikul.. sumbangan anda wlwpn RM1 insyaAllah dpt bantu meringankan beban keluarga Norma.

klw bole forwardlah entry ni kpd yg lain supaya ramai2..



cimb


01070068677528


Noormawati Mohd Rasif

Wednesday, July 27, 2011

Room Signage

Assalamualaikum

alhamdulillah, siap jugak..sy dh lama berangan2 nak lukis something mcm ni.. sy amik masa 3 hari nak siapkan..
satu kepuasan yg tak tergambar bila dpt siapkan..

again, design di ambil dr buku Giggles & Hugs 3 by Sandi Goodman




ada yg nak kene edit lagi ni.. basket tu takda reflection.. pastu rag doll tu baju dia mcm kaku sgt.... 

Monday, July 25, 2011

BEAR

Assalamualaikum

sy lukis bear ni tanpa deer foot brush .. sbb berus tu dh rosak.... pattern bear ni sy amik dr buku yg beli kat encik zahir .. giggles and hug 3..

lukis bear ni amik masa jauh lebih lama dr roses.. sy amik masa berjam2 nak siapkan.. maybe sbb tak expert lagi kot..hehe.. ditambah pulak dgn gangguan si anak..

dh upload baru perasan gambar amat senget.. :(

size 6x12 inci

Sunday, July 24, 2011

Rustic Pink Signage, Roses on Plate, Roses on Fabric

Assalamualaikum



TIPS: apa perbezaan gloss varnish, satin varnish dan matte varnish?
- gloss varnish -

  • berkilat..kebanyakan signage sy akan guna gloss varnsih

- satin varnish

  • tak berkilat.. tapi ada sikit2 beza sebelum n selepas varnish. 
  • sy akan guna varnish ni untuk rustic signage.. iaitu signage yg mempunyai kesan terbakar.. sebab? reason kita buat signage ada rusty2 ni utk nampakkan dia buruk.. jd lagi pd sy satin varnish lebih sesuai.. 
  • tapi klw customer suka permukaan berkilat sy akan guna gloss varnish
- matte varnish
  • langsung tak berkilat..mcm tak varnish langsung.. 
  • sy jugak suka guna varnish ni untuk rustic signage





insyaAllah lepas ni ada byk lagi project painting atas plate n fabric.. :)





                   

Saturday, July 23, 2011

Iklan: Purse Cantik dan Decorative Painting Book

Salam kawan2..
harini sy nak share sesuatu yg sgt sweet..

purse dari http://nadscraft.blogspot.com/ baru je smpi harini..
design baru sgt puas ati..klw sebelum ni masa buka purse kad2 ada yg terkeluar tapi tidak bg design baru..sgt kemas ..kualiti dan cantik

korang bole try order dr nad..mmg puas ati..kenapa sy promote ye? sbb sy suka promote benda2 yg best .. sy suka share benda2 yg best dgn org...





semua gambar2 amik dr blog nad sendiri..thx nad..mmg puas ati sgt2.. bravoooo

*******************************************************************************
sapa2 yg berminat nak beli decorative painting book bole la hubungi Jennifer.. beliau sgt2 berbakat.. berangan2 gak satu hari nanti nak pandai lukis mcm beliau..

blog ke blog http://jennifergatkinson.blogspot.com/ untuk info lebih lanjut..jgn lambat nnti terlambat sbb skrg masih bole order..

ada 28 buku kesemuanya..

gambar2 semua amik dr blog Jen sendiri
















Tuesday, July 19, 2011

Pink Cottage Signage

Assalamualaikum

thx hafiah.. last signage utk hafiah...

Roses on Fabric, New Pink Vintage Signage, Roses on Glass Frame

Assalamualaikum

New Pink Vintage Signage
menggunakan Jo Sonja Vintage background.. saja nak try sbb tak bole nak menahan sabar utk try background baru.. lepas ni nak try kaler lain pulak.. lalalala



Roses on Fabric
dh lama berangan nak lukis atas fabrik..mula2 lukis atas kain lama.. bila nampak ok..baru lukis atas baju..malangnya lukisan atas kain lama lebih cun dr baju..huhu

wlwpn gambar blur namun lebey cun berbanding yg kat bawah ni..cam huduh pulak tetiba ada rose bud seketul kat situ..huhu

daun kat roses atas tu nampak cam jakun pulak..


Roses on Glass Frame
sorry izan..baru sempat nak upload.. kene tgu 2,3 hari sebelum varnish.. 
frame yg agak bulky.. tertonggeng2 sy lukis sambil diganggu oleh anak.. 

lukis atas cermin lebih sukar berbanding atas permukaan yg lain..

Friday, July 15, 2011

Love Shape Signage & Vintage Signage

Assalamualaikum


 siapa2 yg berminat signage ni bole la order.. ada lg 1 piece. klw nak size lain pn bole.. size in agak besar.. 40cm pjg


 guna jo sonja background color linen & sea swirl vintage background


saja2 buat signage ni sbb nk try color vintage background ni.. tepi board sy dab dgn silver opaque jo sonja.. 





Thursday, July 14, 2011

Tuesday, July 12, 2011

Pink Vintage Giveaway Prizes

Assalamualaikum

alhamdulillah, siap jugak semua hadiah2 GA sebelum hjg bulan ni..

mula2 nak bertemakan pink tp sy juga nak bertemakan vintage.. mcm dua2 pn takda.. yg pasti semua ada sentuhan pink..

sy cuba buat kelainan pd roses wlwpn tak berapa menjadi.. sy guna flat brush instead of angular..


1st, 2nd & 3rd prize's 


Pink + Jo sonja background (linen).. 


2nd prize.. stripe jo sonja bcgrnd purple + pink

3rd Prize .. Pink+white+antique purple jo sonja bcground


kpd winners, sila email sy full address n hp number..

thx.. insyaAllah sy akan pos plg lewat mgu depan..sbb bizi sikit lately..hehe

harap winners semua puas ati k..


Thursday, July 7, 2011

Pink Vintage Giveaway Winners....

Assalamualaikum..

dh tiba masanya sy umumkan nama2 pemenang GA.. terima kasih kpd semua yg sudi join GA ni..

insyaAllah hadiahnya sy cuba siapkan plg lewat hjg bulan ni....


1st winner:
citra nanizam
http://citrananizam.blogspot.com/2011/06/first-time-joint-blog-contest-teruja.html


2nd winner
nanakimi
http://nanakimie.blogspot.com/2011/06/pink-vintage-giveaway.html


3rd winner:
fazillah kamarudin
http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/05/pink-vintage-giveaway.html


winners dikehendaki hubungi sy @ irra_nur82@yahoo.com

Pink Stripe Signage

Assalamualaikum

Tuesday, July 5, 2011

Pink Stripe Signage

Assalamualaikum

haha.tajuk mcm tak pernah dengar..tapi signage ni pernah buat satu ketika dulu.. salah 1 dr feberet design sy..simple je..

Saturday, July 2, 2011

Bookmarks

Assalamualaikum

gambar blur sbb terpaksa off flash.. lupa nak amik gambo sebelum varnish






*** Terima kasih kpd semua peserta GA.. sy belum sempat check lagi list para peserta..insyaAllah sy akan umumkan pemenang selewat2nya hujung mgu depan 10 July 2011... :)

Photos Galery

Feel free to visit this website to view more decorative painting and folkart pictures:




Crafty Blogs

Sewing Blog

Thumb Up Blog